Alginates: Biology and Applications
149,79 €*
Nach dem Kauf zum Download bereit Ein Downloadlink ist wenige Minuten nach dem Kauf im eigenen Benutzerprofil verfügbar.
'Alginates: Biology and Applications' provides an overview of the state of art of alginate material properties, genetics and the molecular mechanisms underlying alginate biosynthesis as well as applications of tailor-made alginates in medicine, food and biotechnology.
Topics treated are: material properties of alginates, alginate production: precursor biosynthesis, polymerization and secretion, bacterial system for alginate uptake and degradation, enzymatic alginate modification, alginate gene regulation, role of alginate in bacterial biofilms, microbial production of alginates: physiology and process aspects, alginate-based blends and nano/microbeads, applications of alginates in food, alginate and its comonomer mannuronic acid: medical relevance as drugs.
Autor: | Bernd H. A. Rehm |
---|---|
EAN: | 9783540926795 |
eBook Format: | |
Sprache: | Englisch |
Produktart: | eBook |
Veröffentlichungsdatum: | 28.05.2009 |
Kategorie: | |
Schlagworte: | Bacterial product engineering Biofilm Biofilms Biomaterials Desiccation-resistance Exopolysaccharides Intercellular matrix Seaweeds biosynthesis biotechnology genes genetics microbe molecular mechanisms physiology |
Anmelden
Möchten Sie lieber vor Ort einkaufen?
Haben Sie weiterführende Fragen zu diesem Buch oder anderen Produkten? Oder möchten Sie einfach doch lieber in der Buchhandlung stöbern? Wir sind gern persönlich für Sie da und beraten Sie auch telefonisch.
Bergische Buchhandlung R. Schmitz
Wetterauer Str. 6
42897 Remscheid-Lennep
Telefon: 02191/668255
Mo – Fr10:00 – 18:00 UhrSa09:00 – 13:00 Uhr